hvad er faren ved airbags i biler ?

hvad er faren ved airbags i biler ?

Airbags dukkede første gang op i personbiler i løbet af 1970'erne. De fleste biler var udstyret med en førersiden airbag , indkapslet i ratnavet . I 1998 pålagde føderale lovgivning , at alle nye køretøjer er udstyret med dual-airbags : en for chaufføren og én til forsædepassager . Airbags redde liv . Faktisk reddede de en anslået 4. 200 menneskeliv mellem 1987 og 1997 , i henhold til Delaware Office of Highway Safety . Der er dog nogle sikkerhedsproblemer med airbags . Hvis visse forholdsregler ikke er taget-enten under kørsel eller reparation af et køretøj-airbags kan være farligt

Uforsætlig Implementering

Airbag systemet anvender sensorer til at bestemme , når airbags bør anvendes . I nogle tilfælde kan systemet udsende , selv om køretøjet ikke er involveret i en kollision . Honda siger , at visse handlinger , såsom smækkende bildøren for hårdt eller ridning over huller , kan forårsage indsættelsen . Dette gælder for alle køretøjer-ikke bare Hondaer . Utilsigtet implementering kan også opstå , når de foretager reparationer på køretøjet . Når man arbejder med et køretøj elektronik , især når i nærheden af airbag -komponenter , skal batteriet frakobles for at forhindre utilsigtet berøring .

Risiko for personskader

Airbags bruge kemiske reaktioner til at puste . Den rest fra en indsat airbag kan forårsage hudirritation eller mindre forbrændinger . Airbaggen selv kan også forårsage personskade, herunder skrammer , flænger og hudafskrabninger , som det kommer i kontakt med fører eller passager . Risikoen for skade kan reduceres ved at bære en sikkerhedssele . Airbaggen er designet til at arbejde med sikkerhedssele , det er ikke en erstatning for det . Hertil kommer , er risikoen for skader fra udløsning af airbags reduceret , når opretholde en passende afstand fra airbag . Driveren bør ikke være tættere end 10 inches væk fra airbag .

Farer for Børn

Airbags kan være meget farlige for børn . Dette skyldes, at udformningen af airbags er rettet mod gennemsnitlig størrelse voksne , børn , typisk meget mindre , ikke billetpris så godt med airbag indsættelsen . Børn under 13 år bør altid ride på bagsædet for at undgå skader som følge af udløsning af airbags . Dette gælder især for børn ridning i bagudvendte autostole .

Farer for Kort og ældre bilister

Nogle af de samme risici , som gælder for børn gælder også for korte og ældre bilister . Det er svært for kortere bilister at finde den optimale siddeposition for airbag sikkerhed og samtidig opretholde komfort og synlighed . I ekstreme tilfælde kan køretøjet kræve ændringer, såsom hånd kontroller eller pedal extendere . Rattet skal justeres til formål at airbaggen mod førerens bryst , snarere end hals eller hoved . Sædet kan kræve højdejustering for at opnå dette . En fælles fare for ældre bilister , er forbundet , når man sidder for tæt på rattet for at øge synligheden . Den foretrukne afstand mellem føreren og rattet er 10 inches , indkvartering kan være nødvendigt at foretage for ældre bilister til at opnå denne position .


Relaterede artikler


hvordan man kan spare gas , mens man kører din bil
hvordan man kan lave den statiske på min bilradio
hvordan man kan anke en trafikforseelse
hvordan man får et kørekort i Canada
hvordan man kan forberede sig til den skriftlige chauffører tillader prøve i Oregon
hvordan man kan stoppe nogen fra at køre din bil
hvordan man underviser din kørsel teenager grundlæggende bil vedligeholdelse og akut tip
hvordan man skal køre i regnvejr
bil sikkerhedstip
hvordan man kan trække en Honda pilot