hvordan man skal køre en 5-trins standard

hvordan man skal køre en 5-trins standard

Opnå et kørekort i dag normalt ikke teste dine evner med en manuel transmission køretøj . Alligevel kører en " gearstang " er en færdighed, som alle bør tilegne sig, selv hvis din bil sker for at være en automatisk . Da du aldrig vide , hvad nødsituation vil tvinge dig til at føre et køretøj er udstyret med en fem-trins manuel gearkasse , bør førerne være opmærksomme på , hvordan man bruger denne type gearkasse . En manuel transmission bil styres af tre grundlæggende kontrol : den gas , bremse og kobling pedaler samt gearstang .

Du skal bruge:
Automobile med en manuel gearkasse


1
Træd koblingspedalen mens du starter bilen med nøglen. . De fleste biler i dag har en tænding udskæring på koblingspedalen , så hvis pedalen ikke presses ned mod gulvet køretøjet ikke vil starte . Det er en god ide at trykke koblingen selv om ældre køretøjer , der ikke har tændingen påklædningsdukke .
2 .
Placer transmissionen i første gear , når køretøjet starter. Hold tilkoblet motor ( pedal i ) , og bilen stoppede , mens du vælger gear . Tving ikke gearstangen i den valgte gear . Glathed er en af nøglerne til at køre en manuel ( eller en automatisk ) . Flyt gearstangen fast , men lad den mekaniske interaktion guide din hastighed og kraft , når du skifter . Sæt farten ned , hvis du hører nogen slibning eller møde modstand , når du skifter .
3 .
Sæt gearkassen i første gear ( normalt til venstre og op , men til tider til venstre og ned-- henvise til Shift- løftestang knop eller instruktionsbogen ) og langsomt slip koblingen , indtil køretøjet begynder at bevæge sig . På det " kontaktpunkt , "anvende en lille mængde gas med speederen for at bevæge sig væk fra et stop . Samtidig med at gassen forsigtigt anvendes, langsomt og jævnt frigive koblingen ved at lette foden fra koblingspedalen . Når du er fortrolig med at flytte væk fra et stop , der anvender gas og slippe pedalen bliver to sømløse bevægelser , ofte sammenlignet med op-og-ned koordinering af cykel-pedalerne .
4 .

Træk væk fra et stop ved at anvende en lille mængde gas og gnidningsløst slippe koblingen . Må ikke holde koblingen delvist beskæftiget , mens du trykker på gas , en praksis der kaldes " ridning koblingen . " Heller ikke bare dumpe den kobling , som kan gøre dig stall eller få bilen til at stikken fremad . Når i gang, bruge speederen til at accelerere.
5 .
Skift til det næste gear ved at løfte højre fod fra speederen på samme tid , at du holder koblingen med din venstre fod og flytte gearvælgeren ind i det næste gear . Disse tre tiltag der skal gøres samtidigt og jævnt . Praksis vil være nødvendige for at gøre dette til en smidig proces . Når overførslen er i næste gear , fortsætter fremskynde glat med speederen , flytte op til det næste gear efter behov og som hastigheder stiger. De fleste køretøjer kan flyttes rundt 3. 000- rpm til normal fremad fremskridt , men dette vil variere fra bil til bil .
6 .
benytte bremsen , når de kommer til et stop og overvåge motorens omdrejninger pr minut . Selv om det ikke er nødvendigt at nedskift gennem alle gearene , når de kommer til et stop , kan det hjælpe dig med at holde bedre styr på din hastighed og udviklingen i din deceleration . Da køretøjet bremser og kommer til et stop , trykkes koblingen , så køretøjet ikke stall . Dette er et vigtigt aspekt af at komme til et stop . Flyt gearstang i neutral , når du er på en komplet stop . Når du er klar til at køre igen , skal du placere bilen i gear og gentag proceduren for at bevæge sig væk fra et stop .


Relaterede artikler


hvordan du nemt undgå gadeoptøjer
hvordan du udskifter en tabt køretøj titel i Kansas
hvordan man kan få maksimal mpg
effektiviteten af hjorte fløjter
hvordan man kan trække en 2003 Honda pilot
hvordan du opretter en biltur
hvordan man kan måle parkering boder
hvordan man stopper bilen , når bremserne svigter
hvordan man kan undgå træthed hos føreren
hvor ofte skal dæk drejes ?