Hvordan sammenklappelig ratstammer arbejde ?

Hvordan sammenklappelig ratstammer arbejde ?

Hvad er en sammenklappelig ratstamme

En sammenklappelig ratstamme er en mekanisme , der bruges til at overføre energi . ? fra rattet i styreudvekslingen, der overfører energi til at dreje hjulene på en bil . Selvom motiver til ratstammer har varieret siden deres start , en typisk sammenklappelig ratstamme ligner to sikringsanlæg aksler , der lægger direkte på rattet og den styreudvekslingen . Ratstammen er akslen direkte under rattet , hvor tændingen og automatisk skift håndtag er ofte placeret .

Hvorfor kan skjules ratstammer Nødvendigt ?

Når ratstammen blev opfundet , det bestod af en enkelt , lange , stålstang , der forbinder rattet til styreudvekslingen . Mens denne single- piece konstruktion var effektiv , og effektiv styring af køretøjet , stod det snart klart , at dens design var usikre i frontale kollisioner . Under ét stykke system , når så stor indvirkning skete ville ratstammen ofte spidde føreren , da det blev vædret mod den bageste del af køretøjet.

usikre egenskaber enkeltforsendelser ratstammer opfordrede til opfindelsen af en sikrere ratstammen design , hvilket er grunden til Bela Barenyi designet sammenklappelig ratstamme at erstatte det . Sikker forbedrede konstruktion sammenklappelige ratstammen , uanset hvor design anvendes , absorberer , snarere end overførsler , frontal kollision energi ved at skjule eller bryde ved anslaget . På denne måde er bilister involveret i frontalkollision kollisioner i stand til at undgå de farer af ikke-sammenklappelige styring dele .

Hvordan virker en sammenklappelig ratstamme arbejde?

Sammenklappelig ratstammer stadig består af en lang skaft , der forbinder rattet til styreudvekslingen . Imidlertid er sammenklappelig konstruktion bestående af en indre og en ydre ærme , presset tæt sammen med en række af stål lejer i mellem . Disse stål lejer er presset ind i metal ærmerne , og holdes på plads med en stærk sikkerheds harpiks , som er designet til at hærde , og derefter splintre når et bestemt niveau af tryk.

I tilfælde af en frontal kollision , bryde stål lejer mellem ærmerne gratis , så den indvendige ærmet , der skal flyttes længere ind i ydre ærmet i teleskop mode før nok tryk er opnået til ram hele styringen kolonne i driveren . På denne måde modtog energi gennem en frontal kollision er fuldstændig absorberet af ratstammen 's kollapsende dele , som giver de fleste moderne bilister til at forblive fuldstændig uvidende om den fare , de har undgået .


Relaterede artikler


hvordan du installerer en PCV ventil på en 1999 Miata
hvordan man kan se smog
hvordan man opnår en handicapparkering tilladelse i Louisiana
hvordan man kan lave en betinget licens
hvordan man kan ændre frostvæsken på en Hyundai azera
hvordan man kan bestå en motorcykel i regnvejr
hvordan man passerer et kørekort test
hvordan man rent biler o2 sensorer
om automobil ejere manualer
hvordan man kan forny dit staten New York kørekort