historien om ABS-bremser

historien om ABS-bremser

Dag blokeringsfri bremsesystemer er en standard sikkerhedsforanstaltning på mange biler . Men udviklingen af ABS- teknologi har været en lang proces . Mange ændringer og justeringer var påkrævet, før det tidlige ABS -systemet kunne være egnet til daglig brug

Du skal bruge: .
Tire manometer
. Bilpleje håndbog .
En grøn attitude.

Origins

Anti-lock bremsesystemer kan spores helt tilbage til 1920'erne , da ingeniørerne først anvendt begrebet en automatisk tilsidesætter bremsesystem til fly bremser . Dette system havde samme formål som moderne ABS , forhindrer hjulene blokerer under hurtig hastighedsnedsættelse , eller på lav trækkraft overflader .
ABS forblev primært en flyteknologi indtil 1950'erne , da det blev anvendt på motorcykler . Da udskridning og tab af trækkraft udgør en stor sikkerhedsrisiko for en motorcykel chauffør , blev dette et naturligt sted for at tilpasse teknologien .

Udvikling

I 1960'erne begyndte bilfabrikanterne til at eksperimentere med ABS -systemer på personbiler . Ford Zodiac prototype fremhævede en af de første levedygtige ABS -systemer af denne art , men udgifterne i forbindelse med ABS førte det meste bilproducenterne til at opgive deres indsats .
I 1970'erne tilbød Cadillac ABS som en præmie option på nogle baghjulstræk modeller , men det forblev en ualmindeligt funktion til masse-markedet biler .
Siden 70'erne , tilsætning af computer-kontrollerede sensorer , og en generel fokus på biler sikkerhed har ført til en hurtig udvikling af effektiviteten og populariteten af ABS .

nøgletal

Fransk ingeniør Gabriel Voisin er ofte krediteret med at udvikle de allerførste ABS for fly i 1920'erne .
Tony Wilson-Jones , af den britiske Enfield Cycle Company , var en tidlig modstander af ABS , tro det at være en unødvendig teknologi , hvorved indstillingen tilbage udviklingen af ABS i 1950'erne .
I 1970'erne , var meget af den hurtige udvikling af moderne ABS iværksættes, når Robert Bosch erhvervede en række patenter , og begyndte en fælles udvikling venture med Mercedes-Benz . Mange af tidens ABS fremskridt debuterede på Mercedes-Benz modeller .
I 1980'erne , ingeniører hos BMW har ført ABS udvikling i at anvende det på motorcykler som K100 .

ABS dag

Siden 1990'erne ABS og tilhørende systemer er blevet hverdagskost. Mange bilister fik kendskab til den teknologi, kun når det blev stillet til rådighed som en standardfunktion eller en præmie option på mainstream , høj solgte biler og lastbiler .
Tilføjelsen af trækkraft kontrol systemer ( hovedsagelig en ABS , der anvendes på acceleration i stedet for bremser ) afgav teknologien endnu mere allestedsnærværende .

Fordele og ulemper

Den relative fordele af ABS har været genstand for løbende debat . Generelt denne diskussion vejer omkostningerne ved at gennemføre en ABS-systemet mod de praktiske fordele for sikkerheden, og nettoeffekten på bilisternes adfærd.
Mange modstandere af ABS nævner fænomenet risiko kompensation, som theorizes at førere af biler udstyret med ABS tendens til at køre mere aggressivt på grund af den ekstra sikkerhedsforanstaltning , hvilket ophæver enhver praktisk gavn. Andre mener, at en dygtig chauffør er bedre i stand til at styre deres køretøj i en farlig situation , uden at tilsidesætte af et automatisk system .
Andre tests, herunder dem, udført af Highway Loss Data Institute , konkluderer , at ABS er en effektiv måde at forebygge nedbrud , og fremme den generelle trafiksikkerhed .


Relaterede artikler


hvordan man bruger bakspejlet
hvordan man skal køre baglæns
hvordan man skal køre en gearstang bil
hvordan man kan sikkert køre om natten
hvordan man ser cool under kørslen
hvordan man kan slukke motorstyringen lys på Nissan Tino
hvordan man skal køre sikkert i et boligområde
hvordan man kan reparere en Ford Taurus forlygte
hvordan man kan undgå fremskyndelse billetter
Hvordan installerer jeg bremse sko på en 1991 toyota corolla ?