historien om Hans enheden

historien om Hans enheden

Hans Enheden er et hoved og hals Support enhed , der havde været rundt i to årtier før 18 feb 2001 . Men det var den dag flere mennesker begyndte at tale om det . Legendary NASCAR Winston Cup driver Dale Earnhardt døde på den sidste omgang af Daytona 500 på grund af en basilaris kraniebrud . Robert Hubbard , designeren af HANS enheden , var chokeret over den opmærksomhed, han fik efter denne . Desværre , oprettelse af Hans enhed blev indledt med en anden racerkører død 20 år tidligere .

Beginnings

Robert Hubbard gjorde sit Ph. D afhandling og forskning på de mekaniske egenskaber kranie knogler . Det var på University of Michigan Highway Safety Research Institute . Dette omfattede lære teknikaliteter med hovedskader i biluheld . Han arbejdede med en gruppe for GM i 1971 , der skabte skaden evaluering teknologi . Hybrid III- crash test dukke var et stort skridt fremad opfyldes af gruppen . Hubbard skabt og implementeret i hovedet og andre dele af det . Dette arbejde fortsatte frem til 1977 .

Concept

Det var 1981, hvor Hubbard blev kontaktet af hans racerkører svoger , Jim Downing , om at designe en sikkerhedsanordning for lederne af racerkørere . Dette var på grund af død Patrick Jacquemart , der var døde under en test session på Mid-Ohio . Han var tilbageholdende i torsoen området , men hans hoved var ikke . Downing var en ven af Jacquemart og lærte at han var død af en fraktur i bunden af hans kranium . Det er nu kendt som en " basilaris kraniebrud . " Hubbard lide racing og havde været en del af Downing 's pit mandskab . Han brugte den viden, han lærte at arbejde i GM -koncernen til at komme op med tanken om Hans enheden .

Design

Den oprindelige patent på HANS Enheden blev indgivet i 1985 , og patentet blev udstedt i 1987 . Hubbard arbejdede på Michigan State University på det tidspunkt. Han arbejdede på design ved hjælp af hans egne penge , indtil han modtog et tilskud til udviklingen af små virksomheder at skabe den første HANS enheden prototype . Den oprindelige test blev udført i 1989 med Paul Begeman og andre på Wayne State University . Dette var den første sikkerhedsudstyr testning med crash slæder foretaget for racing i USA

virksomhed

Hans anordningen er vist sig effektive, men blev ikke anset for nødvendigt , fordi der kun var et par dødsfald om året forårsaget af basilaris kraniebrud . Hubbard og Jim Downing kunne ikke finde en leverandør af udstyr til at markedsføre det , så skabte de Hubbard /Downing Inc. De begyndte at skabe og sælge det i 1990 . Den eneste handel , de gjorde for HANS enheden var der Downing bære enheden under hans løb . Det blev drøftet , men ikke bredt accepteret i denne omgang . Disse oprindelige HANS enheder blev oprettet i baglokalet af løbet butikken , der anvendes af Downing .

Accept

GM begyndte en motorsport sikkerhed program i 1992 . Det omfattede afprøvning af Hans enheden og andre detaljer om nedbrud . I 1995 hjalp Ford med finansiering og yderligere forskning . I 1997 kontaktede Mercedes-Benz Hubbard og begyndte en to -årig udvikling af de grundlæggende og eksisterende HANS design . To CART chauffører døde i 1999 fra basilaris kraniebrud . Hans enhed blev obligatoriske i CART racing i 2000 . NASCAR mistede tre Winston Cup kørere i 2000 også . Bilen virksomheder betalt for sikkerhed foredrag og tilbudt gratis HANS udstyr til enhver chauffør , som ønskede det på Daytona 500 i 2001 , men kun otte chauffører havde det under løbet .

Betydning

Efter drabet på Dale Earnhardt i Februar 2001 blev betydningen af HANS enheden diskuteret i detaljer. Hubbard lavede mange optrædener og gav flere interviews om det . Han bemærkede , at der havde været omkring 250 i alt HANS udstyr købt i 1990'erne , det handler om det samme beløb, købte i løbet af ugen efter Earnhardt død . NASCAR tilladelse til brug dengang, men ikke kræver det indtil 2005 . Mere end 35 racerserie nu mandat til HANS enheden . Den nuværende HANS enhed, der bruges af racerbil chauffører , er resultatet af mere end 100 forskellige prototyper designes inden .


Relaterede artikler


hvordan man kan køre gennem en snestorm
hvordan man kan være en sikker defensiv chauffør
hvordan man installere en bagudvendt spædbarn bil sæde med lås
hvordan man kan finde motornummer for en Chevrolet
hvordan man kan være en pænere chauffør
hvordan man kan teste tyveri afskrækkende systemet på en Toyota Previa varevogn
hvordan du udskifter en Honda emblem
Sådan nulstiller du en BMW E46
hvordan man får et kørekort i Californien
hvordan man har en overskueligt , organiseret bil